Και μέσα στη απογοήτευση και τα βαρύ κλίμα λόγω της οικονομικής κρίσης ,έρχεται και μια ευχάριστη είδηση που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες! Επαγγελματίες και ιδιώτες. Συγκεκριμένα δικαστήριο της Λάρισας εξέδωσε απόφαση για
να επιστραφούν σε πολίτη τα περίφημα «έξοδα φακέλου» που του κρατούσε η Τράπεζα για το δάνειό του. Ένας ληστρικός τρόπος αρμέγματος των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες που έχουν καθιερώσει όλα τα πιστωτικά μας ιδρύματα !
Διαβάστε περισσότερα στην δελτίου τύπου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων  Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος που ακολουθεί :
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΞΟΔΩΝ ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το Ειρηνοδικείο Λάρισας με την 233/2010 απόφασή του, δημιούργησε νομολογία για πρώτη φορά σχετικά με την επιστροφή των εξόδων φακέλου δανείων.
Το δικαστήριο δέχθηκε ότι 20 χρόνια είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων δανειοληπτών, συνεπώς μπορούν να αξιώσουν χρηματικά ποσά οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα.
Η απόφαση αφορά όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικά, επαγγελματικά, καταναλωτικά, πιστωτικών καρτών, αυτοκινήτου, κλπ.
Οι δανειολήπτες εισπράττουν πίσω το σύνολο των εξόδων φακέλου ή όπως αλλιώς το ονόμαζαν οι τράπεζες, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Κίνησης πολιτών δανειοληπτών και του ΙΝΚΑ.

Το γραφείο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος είναι έτοιμο να δώσει στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους περισσότερες πληροφορίες.


Advertisement

 
Top